Forældrekøb

Få hjælp til forældrekøb – Avoue samarbejder med dygtige advokater landet over, som kan hjælpe og rådgive dig under hele processen.

voue samarbejder med dygtige advokater landet over, som kan hjælpe og rådgive dig under hele processe

Forældrekøb

I takt med høje boligpriser og et usikkert marked inden for lejeboliger vælger mange forældre i dag at foretage et forældrekøb.

Går du og overvejer et forældrekøb, kan du her læse mere om, hvad du skal være opmærksom på.

Faste priser

Vi har gjort advokatbranchen digital, og sparet de dyre adresser og prestigefulde møder væk.

Kompetence

Vi har den nødvendige uddannelse, og den nødvendige erfaring til at rådgive dig bedst muligt.

Til aftalt tid, og aftalt pris

Vi holder vores aftaler, og du kan være helt rolig, der kommer ingen store ekstraregninger.

Udlejning af bolig

Når du laver et forældrekøb, står du som ejer af boligen. Dermed skal dit barn stå som lejer af boligen og betale husleje til dig som udlejer. I den forbindelse skal du betale skat af den lejeindtægt, du får gennem huslejen. Her kan du trække dele af udgifterne fra, og dette afhænger af din egen årsindkomst og beskatningsform.
 
Huslejen må du ikke frit bestemme over. Der er en række krav, der afgør huslejens størrelse, hvilket du skal overholde. Huslejen ved et forældrekøb skal være tilsvarende lignende lejlighedspriser på markedet. Hvis der betales mindre end den gennemsnitlige lejepris ud fra lejlighedens størrelse, vil dette ses som en gave, og dermed skal der betales en gaveafgift.

Boligsikring og tinglysningsafgift

I forbindelse med et forældrekøb har dit barn stadigvæk mulighed for at søge boligsikring. Dette er et fast månedligt beløb, der dækker en bestemt del af huslejen. For at kunne søge om boligsikring, skal der udarbejdes en lejekontrakt for hele lejligheden. Bor der flere parter i lejligheden, må huslejeindtægten for fremleje ikke overstige 2/3 af den leje, der betales til jer som forældre.
 

Det er samtidig nødvendigt at betale en tinglysningsafgift i forbindelse med et forældrekøb. Denne afgift består af en variabel afgift og en fast afgift. Den variable afgift afhænger af købesummen, som normalt ligger på 0,6 procent. Den faste afgift består af et beløb på 1.660 kroner. Afgiften skal betales ved forældrekøb, idet der ofte er tale om en ejerlejlighed, der kræver en tinglysningsafgift.

 

Overdragelse til familiemedlemmer

Ønsker du senere at videregive lejligheden til dit barn, kan du foretage en familieoverdragelse, efter du har lavet et forældrekøb. Dit barn skal betale summen af en offentlig ejendomsvurdering minus 15 procent. Ved en overdragelse skal der altid udarbejdes et gældsbrev.
 

Det er muligt at stifte et familielån, hvor dit barn ikke skal betale renter og samtidig får afdragsfrihed. Dette skal oplyses i gældsbrevet, hvor der skal være udarbejdet en fast afdragsordning, der kan opsiges med kort varsel.

Bliv kontaktet af en advokat

udfyld formularen herunder, så bliver du kontaktet.

Christina Aagard

Advokat (H)

Advoship Anpartsselskab