Tinglysning af skøde

Få hjælp til tinglysning af skøde – Avoue samarbejder med dygtige advokater landet over, som kan hjælpe og rådgive dig under hele processen.

voue samarbejder med dygtige advokater landet over, som kan hjælpe og rådgive dig under hele processe

Tinglysning af skøde

I forbindelse med ethvert boligkøb er det nødvendigt med tinglysning af et skøde, der giver dig rettighederne til din nyerhvervede bolig. Udarbejdelse af et skøde bør ske hurtigst muligt efter et køb, så du som køber kan få rettighederne over din nye bolig med det samme.
En tinglysning af skøde sker gennem Tinglysningsretten. Her skal skødet stemples, og det hele foregår online i det digitale tinglysningssystem.

Faste priser

Vi har gjort advokatbranchen digital, og sparet de dyre adresser og prestigefulde møder væk.

Kompetence

Vi har den nødvendige uddannelse, og den nødvendige erfaring til at rådgive dig bedst muligt.

Til aftalt tid, og aftalt pris

Vi holder vores aftaler, og du kan være helt rolig, der kommer ingen store ekstraregninger.

Udarbejdelse af skøde

Når du skal have udarbejdet et skøde, sker det ofte med hjælp fra en boligadvokat. Skødeskrivningen foregår sammen med selve ejendomshandlen, og et skøde skal indeholde detaljer angående overførslen og bolig. Skødet skal underskrives, og først efter tinglysning er det vedtaget og godkendt.

Det er vigtigt for udarbejdelse af et skøde, at det juridisk bliver udført korrekt. Udføres det ikke på rette vis, kan det få konsekvenser for både køber og sælger. Derfor er det en god idé at få hjælp fra en boligadvokat til selve skødeskrivningen.

Tinglysning af skøde

Efter udarbejdelse af skøde skal det vedtages gennem en tinglysning. Din adkomst til din faste ejendom skal tinglyses, hvilket er den officielle information om, at boligen har fået ny ejer. Denne tinglysning af skøde er vigtig for dig, idet eventuelle kreditorer hos den gamle ejer ikke længere kan gøre udlæg på ejendommen. Bliver skødet ikke tinglyst, vil du være bundet af disse kreditorer.

Selve tinglysningen kan du selv sørge for at indsende eller få hjælp til fra en boligadvokat. Jo før skødet bliver udarbejdet, desto mere sikker kan du være efter dit boligkøb. Først når skødet er blevet stemplet, vil du blive noteret som ny ejer af boligen.

Tinglysning og økonomi

Der er en udgift forbundet med en tinglysning af skøde. Denne består af en fast udgift og en variabel udgift og kaldes for en tinglysningsafgift. Denne afgift skal betales ved ethvert boligkøb. Den faste afgifts betalingsbeløb er 1.660 kroner, hvor den variable afgift er 0,6 procent af købesummen.

Er der tale om en familiehandel, kan købesummen være udregnet på baggrund af den offentlige vurdering og ikke den reelle vurdering i forhold til boligmarkedet. Det har dog ingen påvirkning på den variable tinglysningsafgift, som stadig vil være på 0,6 %.

Bliv kontaktet af en advokat

udfyld formularen herunder, så bliver du kontaktet.

Christina Aagard

Advokat (H)

Advoship Anpartsselskab