Køb af Andelsbolig

Få hjælp til køb af andelsbolig – Avoue samarbejder med dygtige advokater landet over, som kan hjælpe og rådgive dig under hele processen.

voue samarbejder med dygtige advokater landet over, som kan hjælpe og rådgive dig under hele processe

Køb af Andelsbolig

Foruden de mange ejerlejligheder på markedet er der også mulighed for at købe en andelsbolig. Andelsboligen består af en andel, du ejer af foreningens formue, og en månedlig boligydelse.  – Det betyder også, at du betaler mindre for selve andelsboligen, men derimod har et højere månedligt beløb i form af din månedlige ydelse. Nedenfor kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med køb af en andelsbolig.

Faste priser

Vi har gjort advokatbranchen digital, og sparet de dyre adresser og prestigefulde møder væk.

Kompetence

Vi har den nødvendige uddannelse, og den nødvendige erfaring til at rådgive dig bedst muligt.

Til aftalt tid, og aftalt pris

Vi holder vores aftaler, og du kan være helt rolig, der kommer ingen store ekstraregninger.

Økonomien i en andelsforening

Det er altid vigtigt at undersøge foreningens økonomi grundigt, inden du køber en andelsbolig, idet du hæfter for en del af lånet, der kan være optaget i foreningen.
 

Du har krav på at få udleveret foreningens vedtægter, seneste årsrapport og budget. På den måde kan du få et indblik i foreningens økonomi og undersøge, hvordan pengene fordeles. Her skal du særligt kigge på det lån, som foreningen kan have optaget. Det er ikke ensbetydende med en dårlig økonomi, idet store renoveringer og istandsættelser ofte kræver et lån, men man skal kigge nærmere på årsagen til lånet.

Prisen på en andelsbolig

Prisniveauet på andelslejligheder afhænger i langt de fleste tilfælde af andelsforeningens økonomi. Nogle andelslejligheder har en høj pris, men en lav månedlig ydelse, hvor det i andre tilfælde er omvendt. Oplever du, at andelsværdien er lav, bør du kigge grundigt efter i de udleverede dokumenter, idet det kan indikere en dårlig økonomi.

Som køber har du ret til at få en specificeret opstilling angående prisen. Der er i langt de fleste tilfælde faste priser på andelsboliger, og dermed vil købesummen være ens for alle lejligheder i samme andelsforening.
Hvis du køber din andelsbolig gennem selvsalg, skal du være særligt opmærksom på prisen, idet prisen ofte er sat af den nuværende ejer.

Udgifter i forbindelse med køb af en andelsbolig

Når du vælger at investere i en andelsbolig, skal du betale en række udgifter i forbindelse med købet. Først og fremmest skal der betales gebyrer til ejerforening og administratorer. Du skal ligeledes betale et gebyr til banken, hvis du ønsker at optage et andelsboliglån.

Desuden skal du betale for en andelsboligerklæring og tinglysningsafgift til banken.

Bliv kontaktet af en advokat

udfyld formularen herunder, så bliver du kontaktet.

Christina Aagard

Advokat (H)

Advoship Anpartsselskab