Dødsbo

Få hjælp til Dødsbo – Avoue samarbejder med dygtige advokater landet over, som kan hjælpe og rådgive dig under hele processen.

Advokat rådgivning med digital profil

Dødsbo

Står du overfor en overdragelse af et dødsbo, kræver det nogle vigtige beslutninger i fællesskab med andre arvinger. Derfor kan det være godt at alliere sig med en advokat, der kan sørge for, at processen går gnidningsfrit og efter bogen.

Ved at få hjælp fra en boligadvokat kan du sikre dig, at der ikke opstår uenigheder mellem parterne, der er berettigede til at overtage boligen. En advokat vil varetage en række forskellige opgaver og på den måde behandle processen på den rigtige måde.

Faste priser

Vi har gjort advokatbranchen digital, og sparet de dyre adresser og prestigefulde møder væk.

Kompetence

Vi har den nødvendige uddannelse, og den nødvendige erfaring til at rådgive dig bedst muligt.

Til aftalt tid, og aftalt pris

Vi holder vores aftaler, og du kan være helt rolig, der kommer ingen store ekstraregninger.

Advokatens opgaver i forbindelse med dødsbobehandling

En advokat vil kunne varetage en lang række af de nødvendige opgaver i forbindelse med et dødsboskifte. Først og fremmest kan du få hjælp og rådgivning til den rette skifteform. Du kan også få advokaten til at indhente relevante oplysninger om boligen, såsom vurderinger af boets aktiver.

Vigtigst er det at få et overblik over den rette fordeling af arven. En advokat vil kunne lave en nøjagtig vurdering af den retmæssige arv ud fra arvelovens regler og eventuelle testamenter. Ligeledes vil frister i dødsboet overholdes, og du slipper for unødvendige afgørelser hos skifteretten, som du ikke selv er herre over.

Privat skifte

Er I flere arvingerne, og er I enige om, hvordan det hele skal forløbe, kan I benytte jer af et privat skifte. I denne proces er det særdeles vigtigt at få hjælp fra en advokat, hvor advokaten får fuldmagt fra arvingerne. Dermed kan advokaten behandle boligen efter jeres anvisninger.

Dødsboskifte

I forbindelse med overdragelse af et dødsbo vil man typisk vælge at foretage et dødsboskifte. Her sørger skifteretten for at undersøge, om afdøde har oprettet et testamente eller en ægtepagt. Skifteretten vil herefter kontakte den person, der er angivet som afdødes kontaktperson på dødsanmeldelsen.

Alt efter hvem der skal overtage boligen, kan det ske på forskellig vis. Sidder man som anden part i en bolig, vil det give anledning til at sidde i uskiftet bo. Overtager du et uskiftet bo, vil det være længstlevende arving, der har råderetten over det fulde fællesbo.

Det er også muligt at udlevere dødsboet som et boudlæg. Med dette følger, at afdødes formue ikke overstiger 44.000 kr. Boudlægget gør det muligt for de nærmest efterladte at overtage afdødes ejendele.

Bliv kontaktet af en advokat

udfyld formularen herunder, så bliver du kontaktet.

Christina Aagard

Advokat (H)

Advoship Anpartsselskab